Proiectarea unei baze de date

O bază de date, uneori numită și „bancă de date”, reprezintă o modalitate de stocare a unor informații și date pe un suport extern (un dispozitiv de stocare), cu posibilitatea extinderii ușoare și a regăsirii rapide a acestora.

De obicei o bază de date este memorată într-unul sau mai multe fișiere. Bazele de date sunt manipulate cu ajutorul sistemelor de gestiune a bazelor de date.

Cel mai răspândit tip de baze de date este cel relațional, în care datele sunt memorate în tabele..

Ea reprezintă o colecție de informații care se referă la un anumit subiect sau scop, cum ar fi gestionarea informatiilor despre angajatii unei firme sau menținerea unei biblioteci scolare.

Proiectarea corespunzătoare a bazei de date asigură o întreținere ușoară a acesteia. Datele sunt memorate în tabele și fiecare tabel conține date doar despre un singur subiect, cum ar fi elevi. De aceea, la actualizarea unei anumite porțiuni de date doar într-un loc, cum ar fi o adresă, modificarea va apare automat în întreaga bază de date.

De obicei ,o bază de date contine si diferite tipuri de interogări care raspund unor cerinte specifice.

O baza de date se creaza in modul urmator: Meniul Fisier->Nou->Baza de date necompletata.Se alege numele si locatia unde se salveaza si se da click pe butonul Creare.

http://www.youtube.com/watch?v=UsJAZD1qtfQ