Crearea unui index

Indexarea unei tabele reprezinta operatia prin care se ordoneaza logic înregistrarile acesteia, dupa un anumit criteriu (sau mai multe), numit index. . Cheia primara este considerata automat index.

Crearea unui index după un singur câmp

 • Deschideți un tabel în Vizualizare in mod proiectare În secțiunea superioară a ferestrei, faceți clic pe câmpul pentru care doriți crearea unui index (index: Facilitate care accelerează căutarea şi sortarea într-un tabel bazat pe valori cheie şi poate impune unicitatea pentru rândurile dintr-un tabel. Cheia primară a unui tabel este automat indexată. Anumite câmpuri nu pot fi indexate datorită tipului lor de date.).
 • În secțiunea inferioară a ferestrei, faceți clic în caseta proprietate Indexat, și apoi clic pe Da (Dubluri OK) sau Da (Fără Dubluri).
 • index-unic

  Crearea unui index după câmpuri multiple

  1. Deschideți tabelul în Vizualizare proiect (Vizualizare proiect: O fereastră care afişează proiectul următoarelor obiecte bază de date: tabele, interogări, formule, rapoarte, macrocomenzi şi pagini de acces la date. în Vizualizare proiect se pot crea obiecte bază de date noi şi modifica proiectul celor existente.).
  2. Faceți clic pe Indexuri index-icon în bara de instrumente.
  3. În primul rând necompletat din coloana Nume Index, tastați un nume pentru index (index: Facilitate care accelerează căutarea şi sortarea într-un tabel bazat pe valori cheie şi poate impune unicitatea pentru rândurile dintr-un tabel. Cheia primară a unui tabel este automat indexată. Anumite câmpuri nu pot fi indexate datorită tipului lor de date.). Aveți posibilitatea să denumiți indexul după unul din câmpurile index, sau să utilizați un alt nume.
  4. În coloana Nume câmp, faceți clic pe săgeată și selectați primul câmp pentru index.
  5. În rândul următor din coloana Nume câmp, selectați al doilea câmp pentru index. (În rândul respectiv lăsați coloana Nume index necompletată). Repetați acest pas până la selectarea tuturor câmpurilor de inclus în acest index.

  index-multiplu

  http://www.youtube.com/watch?v=XmMLurvOlwE