Crearea unui formular

Formularele sunt create pentru a oferi utilizatorului o interfata grafica prietenoasa in lucrul cu bazele de date.Sunt folosite inclusiv pentru a introduce date sau pentru a le modifica.


formular


Se selecteaza optiunea Formulare din meniul vertical situat in partea stanga a ferestrei corespunzatoare bazei de date .Sunt afisate in fereastra din dreapta cele doua moduri in care putem crea un formular:Vizualizare proiect si utilizand Expertul.

Daca vrem sa utilizam Expertul se efectueaza dublu click pe Creare formular utilizand Expertul.
expertformular


Din Tabele/Interogari se selecteaza tabelul sau interogarea pentru care vrem sa cream formularul.Din Campuri disponibile se aleg campurile care urmeaza sa apara in formular;acestea se vor muta in campuri selectate.Daca se da click pe cele 2 sageti >>atunci se muta toate campurile,daca se da click pe o sageata >atunci se muta doar campul selectat.

Mai departe se alege aspectul pentru formular,stilul,titlul.La acest pas se alege si modul de deschidere al formularului:pentru afisare/introducerea informatiilor sau pentru modificare.Daca se alege pentru afisare, formularul va apare in modul in care a fost creat.

formaformular

 

La final se da clik pe Terminare.Formularul arata ca in exemplul alaturat.Se observa inregistrarile cu valorile corespuunzatoare.

In partea de jos avem niste butoane pentru navigarea prin inregistrari.

Ultimul buton permite adaugarea de noi inregistrari


http://www.youtube.com/watch?v=bh7yBLaY5WI {joscommentenable}