Realizarea legaturilor in HTML


REALIZAREA UNEI LEGATURI PE UN TEXT


                          Limbajul HTML utilizeaza hiperlegaturile pentru a realiza o conexiune cu un alt document. Exista trei tipuri de legaturi:

- interne = legaturi in interiorul unui document HTML (pagina Web). Aceste legaturi ajuta la deplasarea prin documente ce contin foarte multa informatie (text);

- locale = legaturi la alte pagini HTML de pe acelasi server Web;

- externe = legaturi la pagini HTML aflate pe alte servere Web.ument de pe Web (Internet).

Limbajul HTML utilizeaza marcajul ancora (anchor=ancora) pentru a crea o legatura spre alt document.  Un marcaj ancora poate tinti(indica) orice resursa de pe web: un document HTML,o imagine (fisier grafic),fisier sunet,film, etc. Sintaxa care ne permite sa cream o ancora este urmatoarea:

textul ce va fi afisat .

 

 

          Marcajul este utilizat pentru a crea ancora, iar atributul "href" stabileste adresa documentului de care se leaga ancora. Textul dintre marcajul de start si marcajul final va fi textul care va fi afisat ca hiperlegatura.  

   De pe o pagină web se poate face trimitere la o altă pagină printr-o referinţă legatura. Această legătură se realizează cu marcajul ancoră împreună cu un atribut de referinţă hypertext astfel:

textul legaturii

 

 Sau

click pe acest text si ajungi la pagina dorita

 

 

 REALIZAREA UNEI LEGATURI PE O IMAGINE


O legătură pe o imagine se realizează exact ca şi o legătură pe text cu diferenţa că url-ul imaginii va lua locul textului. Legatura prin intermediul unei imagini :

click pe imagine si ajungi la pagina dorita

 

Sursa:

http://informatica.trei.ro/html5creearealegaturilior.html 

http://cepsa.licee.edu.ro/lectii/tehnologii/9-2-3.htm