CAUTAREA ADRESELOR DE E-MAIL

                E-mailul sau poșta electronică desemnează sisteme pentru transmiterea sau primirea de mesaje, de obicei prin Internet. Cuvântul provine din engleză de la electronic mail, poștă electronică. Primul e-mail a fost trimis în 1971 de către programatorul Roy Tomlinson.

O adresă de e-mail are forma [utilizator]@[domeniu].[TLD], unde [domeniul] este adresa sitului web care acordă serviciul de e-mail, iar [TLD] este extensia de localizare geografică a domeniului. Un exemplu:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Programele de poştă electronică pun la dispoziţia utilizatorilor. Agenda de adrese, care poate fi deschisă printr-un clic pe butonul Adrese (Address) din bara de unelte sau apăsând pe butonul Persoane de contact (Contacts). În fereastra de introducere a datelor se înscriu :

-numele corespondentului

-adresa de e-mail -număr de telefon,

-adresa poştală (opţional)

După completarea datelor cerute, numele corespondentului din lista de adrese apare în câmpul Persoane de contact (Contacts).

Atunci când se compune un nou mesaj către un corespondent a cărui adresă există în agenda de adrese, în fereastra de editare a mesajului se tastează în câmpul adresă primele caractere ale adresei respective.

Programul identifică adresa în agendă şi completează automat restul adresei.

E bine să stiti că puteti căuta adresa de email a unei persoane prin intermediul unor motoare de căutare specializate.

Aici avem o listă cu câteva (oricum, cele mai folosite) dintre acestea:

http://www.email-directory.com/

http://home.nbci.com

http://people.yahoo.com

www.whowhere.com

www.switchboard.com

www.mirabilis.com

www.iaf.net

www.infospace.com

Cum să găseşti o adresa de email

                 Email-ul a devenit cea mai importanta sursa de comunicare cu partenerii de afaceri, cu prietenii si chiar si familia. Câteodată insa se întâmpla sa nu mai găseşti adresa unui prieten. Iată cum poţi afla adresa acestuia.

Instrucţiuni

1. Întreabă-ți prietenii daca ei au adresa de email a persoanei căutate.

2. Caută pe internet un site care oferă servicii de căutare pentru adrese de email. Pentru câteva astfel de site-uri, pur si simplu tastaţi find email adress direct in motorul dumneavoastră de căutare.

3. Fă o căutare pe internet a numelui persoanei căutare. Este foarte comun ca o persoana sa aibă un blog sau conturi pe mai multe reţele sociale. Este din ce in ce mai uşor sa găseşti o persoana pe internet.

4. Vezi daca ai si alte detalii despre persoana căutată: număr de telefon, adresa etc. Astfel de detalii te pot ajuta in căutare.

Gestionarea mesajelor

Mesajele primite pot fi copiate, mutate, sau ordonate.

De regulă, mesajele apar în listă ordonate după momentul recepţionării.

Dacă se apasă butonul Subiect, mesajele vor fi ordonate în ordine alfabetică după subiect.

Dacă este selectat câmpul De la (From), ele vor fi ordonate alfabetic, după expeditor. O modalitate mai elegantă şi mai eficientă este însă gruparea mesajelor în dosare organizate după criterii de conţinut sau după expeditor. Un dosar nou poate fi creat prin succesiunea de comenzi.

Efectul este mutarea efectivă a mesajului în dosarul dorit sau realizarea unei copii în acel dosar, mesajul original rămânând în Inbox.

O modalitate mai avansată de a gestiona mesajele este utilizarea filtrelor.

Un filtru va selecta mesajele după un anumit criteriu şi va efectua asupra lor o acţiune specifică. De exemplu, toate mesajele provenite de la un anumit expeditor pot fi şterse automat pe măsură ce sunt recepţionate. Această funcţie poate fi deosebit de utiliă atunci când se primesc mesaje nesolicitate, de regulă cu caracter publicitar.

Surse: http://ro.wikipedia.org/wiki/E-mail  

              http://clasa9ab.wikispaces.com/Sem.+II .10.+Utilizarea+agendei+de+adrese