NETMEETING

              NetMeeting este utilizat de obicei pentru întâlnirile între două persoane sau pentru grupuri mici care necesită partajarea de documente, Discuție (Discuție: O caracteristică Microsoft NetMeeting care deschide o fereastra separată în care participanții la întâlniri interactive pot să scrie și să trimită mesaje unul altuia.), transfer de fișiere, o Tablă (Tablă albă: ecte și să evidențieze sau să indice texte și reprezentări grafice.) sau conferențiere audio/video. Pentru a utiliza NetMeeting, trebuie să furnizați următoarele informații în solicitarea de întCaracteristică Microsoft NetMeeting care deschide o fereastră separată în care participanții la întâlnirea interactivă au posibilitatea să introducă text și să deseneze forme, să copieze, să lipească, să șteargă obiâlnire:

  • Adresa de poștă electronică pe care persoanele implicate o pot utiliza pentru a vă găsi pe serverul director. Aceasta este la fel cu adresa de poștă electronică furnizată ca parte a informațiilor de director la inițializarea NetMeeting.
  • Numele unui server director (Server Directory) (server director: Denumit și server Internet Locator Service (ILS). Un computer care enumeră numele și adresele de poștă electronică ale persoanelor care execută NetMeeting și care sunt conectate la server. Aceste informații se utilizează pentru conectarea la computerele lor.). Acesta este un computer care enumeră numele și adresele de poștă electronică ale utilizatorilor de NetMeeting conectați la el. Persoanele pe care le invitați utilizează aceste informații pentru a găsi computerul dvs. și a se conecta la atunci când începe întâlnirea interactivă. Asigurați-vă că porniți NetMeeting și că sunteți conectat la serverul director cu câteva minute înainte de ora programată de începere a întâlnirii.

irina

            NetMeeting permite videoconferinţă (videofonie) şi conferinţă audio într-o reţea sau în Internet. Conexiunea este realizată fie prin intermediul unui serviciu central (Microsoft pune la dispoziţie câteva),fie direct folosind adresa IP a unui utilizator. Pentru a iniţia o conferinţă (numai semnal audio), veţi avea nevoie de o conexiune la Internet şi de o placă de sunet, boxe şi un microfon la fiecare capăt. Pentru videoconferinţă veţi avea nevoie de o cameră de videoconferinţă şi de o conexiune de mare viteză.

           Pentru a începe o conferinţă,scrieţi adresa IP sau pe cea de e-mail persoanei cu care doriţi să intraţi în contact, în câmpul situat în partea superioară a ferestrei şi apăsaţi tasta Enter sau executaţi clic pe butonul pentru telefon. Dacă destinatarul va rula la rândul său NetMeeting,va "suna" atunci când va fi apelat. Dupa acceptul destinatarului si stabilirea conexiunii, puteti alege activitatea pe care doriti sa o desfasurati: chat, vizualizare sau control de la distanta, whiteboard (o aplicatie asemanatoare Microsoft Paint, in care puteti colabora cu interlocutorul) si transferul de fisiere. Tipul activitatii poate fi selectat din meniul Tools sau cu cele patru butoane din partea de jos a imaginii. Puteţi termina orice convorbire executând clic pe butonul Hang Up sau accesând Call -> Hang Up.

Surse:

http://office.microsoft.com/ro-ro/outlook-help/despre-intalnirile-interactive-HP001026921.aspx https://sites.google.com/site/utilizareacalculatoruluifeg/programa-bac-2011/3-informatie-si-comunicare/3-40-netmeeti http://info.mcip.ro/bac2010/cap%203%20-informatie%20si%20comunicare.pdf