Chat,exemplificare pe Netmetting

Ce este Chat-ul?

      Chat-ul este unul dintre serviciile oferite de Internet care usureaza comunicarea scrisa sau verbala intre doua sau mai multe persoane aflate in diverse locuri.

   Chat-ul poate fi realizat ori prin browser,ori cu ajutorul unor programe dedicate cum ar fi YAHOO!MESSENGER,Skype si altele.

       Una din utilizarile cele mai practice si directe ale comunicarii prin Internet este chat-ul.Formele pe care le imbraca acest tip de comunicare sunt diverse.De la simple programe care includ linii de text,pana la transmisii de sunet si video in timp real cu posibilitatea de video conferinta.

      Netmeeting  este o componenta a sistemului de operare Windows cu ajutorul careia puteti vorbi cu alti utilizatori(in mod audio sau text),transfera fisiere si controla de la distanta alte sisteme. Pentru a rula programul este suficient sa accesati meniul Start,sa selectati Run si sa scrieti comanda “conf”.Daca este prima data cand lansati Netmeeting,programul va necesita introducerea unor date ca: nume,prenume,adresa de e-mail,tipul conexiunii folosite si parametrii audio-video. Dupa instalare,fereastra Netmeeting va aparea si de aici veti putea initia o conexiue audio,video sau remote desktop(control la distanta).

        Pentru a initia un apel,trebuie sa indicati numele calculatorului(in cazul in care face parte din aceeasi retea cu al dumneavoastra) sau adresa IP a destinatarului.Adresa IP poate fi introdusa direct in campul asociat telefonului,dupa care apasati pe aceasta pentru a lansa apelul. Dupa acceptul destinatarului si stabilirea conexiunii,puteti alege activitatea pe care o doriti sa o desfasurati:chat,vizualizare sau control de la distanta,whiteboard(o aplicatie asemanatoare Microsoft Paint,in care puteti colabora cu interlocutorul)si transferul de fisiere.

 

http://info.mcip.ro/bac2010/cap%203%20-informatie%20si%20comunicare.pdf