Portal- (video game )

PORTAL-este un site folosit pe post de usa de intrare in Internet sau ca punct de plecare /agregare a mai multor altor siteuri si service online (de la informatii utile ,chat ,email pana la shopping si linkuri). Un site de web care ofera o gama larga de servicii si resurse ,precum email ,forum ,motoarede cautare si magazine virtual, este considerat un portal resurse de democratie si guvernare electronic in Romania.

Portalurile de calitate se pot diferentia dupa urmatoarele criteri:

Util- Portalurile care sunt despre un subiect restrains sunt mai putin folosite deoarece se bazeaza doar pe acel subiect . Portal de calitate este acel portal ce contine un domeniu major.

Atractiv- Estetica portalului trebuie sa fie una placuta .Culorile trebuie sa fie in ton cu continutuul  acesteia,de asemene nu trebuie sa contina problem de formatare,numarul de legaturi rosii ste limitat,articolul sau bibliografia intridusa intr –un porlal nu trebuie sa depaseasca 200 de cuvinte.

Bine intretinut –Este actualizat portalul daca apare evenimente sau fenomene noi in domeniul acestuia insa aceasta nu trebuie sa contina domenii ce se actualizeaza pe o perioada scurta de timp.

Care este diferenta dintr -un portal si un site static?

Un site static este alcatuit din pagini statice si elemente grafice,se incarca foarte repede si este si foarte ieftin. Un portal pe de alta parte ofera mai multe optiuni:-motor de cautare,statistici,forum de discutii,formulare online si alte lucruri care pot anima prezenta pe web.

Sursa: www.competente digitale.ro/internet/internet_portal.html.

Categorii de portal:

Cum se creeaza un nou portal –portalurile nu sunt potrivite pt orice tip de subiect ,crearea unui portal nou doar de subiect extins poate atrage atentia multor cititori. Pt a face un poral pe o anumita tema aveti in vedere urmatoarele lucruri:

1 Creati un portal nou cu tema respective ,editati textul  si salvati pagina;

2 Daca doriti ca portalul dvs sa fie mai interesant puteti pune anumite culori pt a utilize culori in portal trebuie sa creati doua pagini secundare : a) portal cu textul urmator (salvezi pagina); b) salvezi pagina din nou;

3 Intorceti –va la pagina principala a portalului acolo incepeti sa modificati textul ,in principal urmariti legaturile scrise cu rosu pt a crea portaluri secundare;

4 Faceti o legatura la portalul creat de dvs iar in partea de sus a articolului puneti tot acelasi nume ;

5 Listarea portalului facut de dvs (catalog portal);

6 Anuntarea lansari portalului (portal comunicatii).

Cum modificam un portal?

Cutiile portalului permite modificarea portalului fara sa editati pagina principala portalului trebuie sa urmariti doar legaturile rosii de la paginile secundare si modificati informatile de acolo,iar pagina secundara reda textul in pagina principala.

. Adaugarea unei sectiuni (cutie)

  Daca doriti sa adaugati o noua cutie in portalul dvs folosim codurile obisnuite.

 Sursa :(ro. Wikipedia.org/wiki.Wikipedia:Portal)