comunicare

WWW=World Wide Web este un ansamblu de informatii si documente de tip hypertext care pot fi accesate prin reteaua Internet

HTML=Hyper Text Markup Language este un limbaj de marcare utilizat pentru a crea pagini html

URL=Uniform Resourse Locator reprezinta specificarea unei resurse (site sau pagina) ,adica adresa

Alte notiuni

INTERNET=este o retea mondiala de computere interconectate prin protocoale de transmisie

BROWSER= este o aplicatie software care permite navigarea in WEB.

WEBSITE=reprezinta un loc in Internet care este accesat folosin o adresa URL

DESCHIDEREA SI CONFIGURAREA OUTLOOK EXPRES

Aplicatia vine odata cu WINDOWS XP si permite accesul la mesajele electronice direct de pe calculatorul local.La prim deschidere a aplicatiei , ea trebuie configurata pentru a putea sa corespondeze cu un serviciu de posta electronica.

Sa presupunem cavrem sa configuram pentru un cont de e-mail oferit de gmail.com. Contul este Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .La porinrrea aplicatieise introduce numele utilizatorului si se apasa butonul Next.Se introduce apoi adresa de e-mail a contului pentru care se configureaza aplicatia(in cazul nostru Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ).

Se alege apoitipul serverului de e-mail, adresa serverului care primeste mesajele si a celui care faciliteaza trimiterea acestora. Pentru GMAIL tipul serverului de e-mail este POP3, adresa serverului care primeste mesajele este pop.gmail.com si adresa celui care trimite este smtp.gmail.com.La pasul urmator se introduce numele userului si parola (se poate alege ca parola sa fie memorata). Daca mai exista software de e-mail, se poate importa mesajele si agenda.La final de apasa Finish.

Dupa deschiderea aplicatiei,se alege din Tools optiunea Accounts, iar in fereastra afisata la Mail se alege contul de e-mail. Se apasa pe Properties.Se deschide fereastra pop.gmail.comPropperties;la tabul Servers se seleceteaza optiunea de jos My server requires authentification;la tabul Advenced se selecteaza DE 2 ori This server requires a secure connection(SSL);se completeaza 465 la Outgoing mail si 995 la Incoming mail(POP3)

Citește mai departe:OUTLOOK EXPRES