Comparativ cu versiunile anterioare, această aplicaţie creează mult mai rapid obiecte şi acceptă o căutare mult mai rapidă a informaţiilor. Cu ajutorul unei serii de elemente şi şabloane inovative, aveţi ocazia să creaţi baze de date chiar dacă nu sunteţi specialişti şi să începeţi să lucraţi în mediul bazelor de date. Conexiunea sistemului bazei de date cu Microsoft Office Outlook 2007 permite strângerea datelor în poşta electronică şi salvarea lor direct în baza de date. Inovaţiile sunt şi în domeniul formularelor şi al proprietăţilor lor. Astăzi nu este nicio problemă să editaţi formulare sau rapoarte direct în examinare atunci când vizualizaţi datele. Conectându-vă la Microsoft Windows SharePoint Services, intraţi în contact mult mai mult cu alţi utilizatori. Acum aveţi posibilitatea să partajaţi părţi individuale ale bazelor de date mult mai simplu decât înainte şi să urmăriţi în acelaşi timp actualizările lor în formularul versiunii individuale publicate pe Web.

Cele mai interesante noutăţi ale aplicaţiei

• Interfaţa utilizator
o Aplicaţia face parte dintr-o serie în care s-a utilizat noua interfaţă utilizator. Prin urmare, pictogramele amplasate pe file sunt dependente de context. Modificarea din Microsoft Office Access 2007 este mult mai vizibilă decât în altă aplicaţie, deoarece există un număr destul de mare de tipuri de obiecte cu care aveţi posibilitatea să lucraţi.
• Importul datelor din Microsoft Office Outlook 2007
o Ambele aplicaţii sunt acum strâns legate, iar „importul” sau „exportul” lor comun presupune şi mai multe implicaţii. Aveţi posibilitatea să exportaţi tabele din cutia poştală într-un folder de contact selectat sau, de exemplu, să efectuaţi copii de rezervă ale persoanelor de contact într-o bază de date.
• Strângerea datelor şi conectarea la o aplicaţie de poştă electronică
o Această conexiune simplifică opţiunea de stocare în masă a datelor de la alţi utilizatori. Aveţi posibilitatea să creaţi formulare utilizând Microsoft Office InfoPath 2007, un program pe care utilizatorii îl vor primi prin poşta electronică. Baza de date la care se leagă formularul va fi umplută în mod automat după ce trimiteţi formularul completat.
• Conexiunea la Microsoft Windows SharePoint Services
o Aveţi posibilitatea să urmăriţi informaţiile din listele Windows SharePoint Services utilizând clientul Microsoft Office Access 2007 din computer.
o Datorită aplicaţiei bazei de date, aveţi posibilitatea să lucraţi offline cu Windows SharePoint Services. În cazul în care călătoriţi, se poate, de exemplu, să lucraţi cu o copie a listei Windows SharePoint Services din blocnotes. Aici se poate să editaţi listele şi să le parcurgeţi la fel cum procedaţi cu orice tabel de bază de date. Formularele şi rapoartele care utilizează lista Windows SharePoint Services sunt complet interactive şi, atunci când laptopul este conectat la Internet şi se află în modul online, aplicaţia bazei de date poate sincroniza lista locală cu lista online.