CREAREA UNEI BAZE DE DATE PRIN UTILIZAREA UNUI ŞABLON

Access vă oferă o mare varietate de şabloane care pot fi utilizate pentru a grăbi procesul de creare a bazei de date. Un şablon este o bază de date gata de a fi utilizată, care conţine toate tabelele, interogările, formularele şi rapoartele necesare efectuării activităţilor specifice. De exemplu, există şabloane care pot fi utilizate să urmărească probleme, să gestioneze persoane de contact sau să ţină o evidenţă a cheltuielilor. Anumite şabloane conţin câteva înregistrări mostră care demonstrează utilitatea lor. Bazele de dată şablon pot fi utilizate aşa cum sunt sau pot fi particularizate pentru a se potrivi mai bine cu nevoile dvs. Dacă unul dintre aceste şabloane se potriveşte nevoilor dvs., cel mai rapid mod de a începe utilizarea bazei de date este să utilizaţi respectivul şablon. Cu toate acestea, dacă deţineţi date într-un alt program şi doriţi să le importaţi în Access, aveţi posibilitatea să creaţi o bază de date fără a utiliza un şablon. Şabloanele au structuri de date predefinite şi este posibil să fie necesar mult lucru pentru a adapta baza de date existentă la structura şablonului.

1. Dacă există o bază de date deschisă, faceţi clic pe Butonul Microsoft Officeq1apoi pe Închidere bază de dateq2 pentru a afişa pagina Introducere în Microsoft Office Access.

2. Mai multe dintre şabloanele disponibile sunt afişate în mijlocul paginii Introducere în Microsoft Office Access, iar altele devin disponibile când faceţi clic pe linkurile din panoul Categorii de şabloane . Aveţi posibilitatea să descărcaţi şabloane suplimentare de pe site-ul Web Office Online.

3. Faceţi clic pe şablonul pe care doriţi să îl utilizaţi.
4. Access sugerează un nume de fişier pentru baza dvs. de date în caseta Nume fişier.Dacă doriţi, aveţi posibilitatea să modificaţi numele de fişier. Pentru a salva baza de date într-un alt folder decât cel afişat sub caseta de nume de fişier, faceţi clic peq3navigaţi la folderul în care se va salva fişierul, apoi faceţi clic pe OK. În mod opţional, aveţi posibilitatea să creaţi şi să legaţi baza de date la un site Microsoft Windows SharePoint Services 3.0.

5. Faceţi clic pe Creare (sau Descărcare pentru un şablon Office Online).Access creează sau descarcă baza de date, apoi o deschide. Se afişează un formular în care începeţi să introduceţi datele. Dacă şablonul conţine date mostră, aveţi posibilitatea să ştergeţi fiecare înregistrare dacă faceţi clic pe selectorul de înregistrări (caseta umbrită sau bara aflată chiar la stânga înregistrării) şi efectuaţi apoi următoarele: În fila Pagină de pornire, în grupul Înregistrări, faceţi clic pe Ştergere.q4

6. Pentru a introduce date, faceţi clic pe prima celulă necompletată din formular şi începeţi să tastaţi. Utilizaţi Panoul de navigare pentru a naviga la alte formulare şi rapoarte pe care doriţi să le utilizaţi.

Descărcarea unui şablon de pe Office Online

Pentru a descărca un şablon:
1. În pagina Introducere în Microsoft Office Access, sub Mai multe despre Office Online, faceţi clic pe Şabloane.
Se va afişa pagina de pornire Şabloane de pe site-ul Office Online în fereastra browserului dvs.
2. Utilizaţi instrumentele de navigare şi căutare Office Online pentru a găsi şablonul Access pe care doriţi să-l utilizaţi, apoi urmaţi instrucţiunile pentru a-l descărca. Când se descarcă un şablon, se descarcă un fişier de date în mod automat în computerul dvs. şi se deschide o nouă instanţă Access. În majoritatea cazurilor, şablonul este proiectat să deschidă un formular de introducere de date, astfel încât să se poată începe imediat introducerea de date.