Importul, adăugarea sau legarea datelor dintr-o altă sursă

Procesul de import diferă un pic în funcţie de sursă, dar următoarea procedură se aplică indiferent de situaţie.
1. În Access, în fila Date externe, în grupul Import, faceţi clic pe comanda pentru tipul de fişier pe care îl importaţi.

q12

De exemplu, dacă importaţi date dintr-o foaie de lucru Excel, faceţi clic pe Excel. Dacă nu vedeţi tipul de program de care aveţi nevoie, faceţi clic pe Mai multe. Dacă nu găsiţi tipul de format corect în grupul Import, este posibil să fie nevoie să porniţi programul în care aţi creat datele iniţial şi să utilizaţi programul pentru a salva datele într-un format obişnuit de fişier înainte de a fi posibil importul datelor în Access.

2. În caseta de dialog Preluare date externe, faceţi clic pe Răsfoire pentru a găsi fişierul de date sursă sau tastaţi calea completă către fişierul de date sursă în caseta Nume fişier.

3. Faceţi clic pe opţiunea pe care doriţi (toate programele permit importul, unele permit şi adăugarea sau legarea) sub Specificaţi cum şi unde se stochează datele în baza de date curentă. Aveţi posibilitatea să creaţi un tabel nou care utilizează datele importate, să adăugaţi (în cazul anumitor programe) datele la un tabel existent sau să creaţi un tabel legat care păstrează o legătură la datele din programul sursă.

4. Dacă porneşte un expert, urmaţi instrucţiunile de pe următoarele câteva pagini ale sale. Pe ultima pagină a expertului, faceţi clic pe Terminare.
Dacă importaţi obiecte sau legaţi tabele dintr-o bază de date Access, se va afişa caseta de dialog Import obiecte sau Legare tabele. Alegeţi elementele dorite, apoi faceţi clic pe OK. Procesul exact depinde se acţiunea pe care o selectaţi, de import, adăugare sau legare a datelor.

5. Access vă solicită să salvaţi detaliile operaţiunii de import pe care tocmai aţi terminat-o. Dacă credeţi că veţi efectua aceeaşi operaţiune în viitor, faceţi clic pe Salvare paşi de import, apoi introduceţi detaliile. Apoi, aveţi posibilitatea să repetaţi cu uşurinţă operaţiunea făcând clic pe Importuri salvate q13în grupul Import în fila Date externe. Dacă nu doriţi să salvaţi detaliile operaţiunii, faceţi clic pe Închidere.