Deschiderea unei baze de date Access existente

1. Faceţi clic pe butonul Microsoft Officeq1 , apoi faceţi clic pe Deschidere.

2. În caseta de dialog Deschidere, răsfoiţi la baza de date pe care doriţi să o deschideţi.

3. Alegeţi una dintre următoarele variante:

Faceţi dublu clic pe baza de date pentru a o deschide în modul implicit specificat în caseta de dialog Opţiuni Access sau în modul care a fost setat de o politică de administraţie.

Faceţi clic pe Deschidere pentru a deschide baza de date pentru acces partajat într-un mediu cu mai mulţi utilizatori, astfel încât dvs. şi alţi utilizatori să aveţi posibilitatea să citiţi şi să scrieţi în baza de date.

Faceţi clic pe săgeata de lângă butonul Deschidere, apoi pe Deschidere doar în citire pentru a deschide baza de date pentru acces doar în citire, astfel încât să poată fi vizualizată, dar să nu fie editată. Alţi utilizatori pot în continuare să citească şi să scrie în baza de date.

Faceţi clic pe săgeata de lângă butonul Deschidere, apoi pe Deschidere exclusivă pentru a deschide baza de date cu acces exclusiv. Când o bază de date este deschisă cu acces exclusiv, orice altă persoană care va încerca să deschidă baza de date va primi mesajul "fişier în uz".

Faceţi clic pe săgeata de lângă butonul Deschidere, apoi pe Deschidere exclusivă doar în citire pentru a deschide baza de date pentru acces doar în citire. Alţi utilizatori pot deschide baza de date, dar sunt limitaţi la modul doar în citire.

Dacă nu găsiţi baza de date pe care doriţi să o deschideţi:

1. În caseta de dialog Deschidere, faceţi clic pe Computerul meu sau pe Computerul meu în lista verticală Privire în.

2. În lista de unităţi, faceţi clic cu butonul din dreapta pe unitatea care credeţi că este posibil să conţină baza de date, apoi faceţi clic pe Căutare.

3. Tastaţi criteriile de căutare în caseta de dialog Rezultatele căutării, apoi faceţi clic pe Căutare pentru a căuta baza de date.

4. Dacă este găsită baza de date, faceţi dublu clic pentru a o deschide.

5. Trebuie să faceţi clic pe Revocare în caseta de dialog Deschidere pentru ca baza de date să se deschidă. Închideţi apoi caseta de dialog Rezultatele căutării.