DESCHIDEREA UNEI BAZE DE DATE ACCESS DIN WINDOWS EXPLORER

În Windows Explorer, navigaţi la unitatea sau la folderul care conţine fişierul bazei de date Access pe care doriţi să îl deschideţi şi faceţi dublu clic pe baza de date. Access porneşte, iar baza de date este deschisă.

Deschiderea unei baze de date din Access

Dacă Access este deja în execuţie, utilizaţi procedeul următor pentru a deschide o bază de date:
1. Faceţi clic pe butonul Microsoft Officeq1, apoi faceţi clic pe Deschidere.
2. Faceţi clic pe o comandă rapidă din caseta de dialog Deschidere sau, în caseta Căutare în, faceţi clic pe unitatea sau pe folderul care conţine baza de date dorită.
3. În lista de foldere, răsfoiţi la folderul care conţine baza de date.
4. Când găsiţi baza de date, alegeţi una dintre variantele următoare:
Faceţi dublu clic pe baza de date pentru a o deschide în modul implicit specificat în caseta de dialog Opţiuni Access sau în modul setat de politica de administrare.
Faceţi clic pe Deschidere pentru a deschide baza de date pentru accesul partajat într-un mediu multiutilizator, pentru ca dvs şi alţi utilizatori să aveţi posibilitatea să citiţi baza de date şi să scrieţi la ea.
Faceţi clic pe săgeata de lângă butonul Deschidere, apoi faceţi clic pe Deschidere doar în citire pentru a deschide baza de date pentru accesul doar în citire, pentru a face posibilă numai vizualizarea acestuia, nu editarea ei. Alţi utilizatori au încă posibilitatea să citească şi să scrie la baza de date.

Faceţi clic pe săgeata de lângă butonul Deschidere, apoi faceţi clic pe Deschidere exclusivă pentru ca deschiderea bazei de date să aibă acces exclusiv. Când o bază de date se deschide cu acces exclusiv, alte persoane care încearcă să deschidă baza de date primeşte un mesaj de tip "fişier deja în uz".
Faceţi clic pe săgeata de lângă butonul Deschidere, apoi faceţi clic pe Deschidere exclusivă doar în citire pentru ca deschiderea bazei de date să aibă acces doar în citire. Alte persoane au încă posibilitatea să deschidă baza de date, dar sunt limitate la modul doar în citire.

Dacă nu găsiţi baza de date pe care doriţi să o deschideţi

1. În caseta de dialog Deschidere, faceţi clic pe comanda rapidă Computerul meu din partea stângă (sau în caseta Căutare în, faceţi clic pe Computerul meu).
2. În lista de unităţi, faceţi clic cu butonul din dreapta pe unitatea care consideraţi că include baza de date şi faceţi clic pe Căutare.
3. Introduceţi criteriile de căutare şi apăsaţi ENTER pentru a căuta baza de date.
4. Dacă baza de date s-a găsit, faceţi dublu clic pe ea în caseta de dialog a căutării pentru a o deschide.
5. Din moment ce căutarea s-a iniţiat din caseta de dialog Deschidere, trebuie să faceţi clic pe Revocare în caseta de dialog respectivă înainte de a deschide baza de date.