Deschiderea mai multor baze de date în acelaşi timp

Într-o singură instanţă a Access, aveţi posibilitatea să deschideţi numai o bază de date o dată. Cu alte cuvinte, nu este posibil să deschideţi Access, să deschideţi o bază de date, apoi să deschideţi altă bază de date fără a o închide pe prima. Cu toate acestea, aveţi posibilitatea să executaţi instanţe multiple ale Access în acelaşi timp, fiecare având o bază de date deschisă.

De fiecare dată când porniţi Access, deschideţi o nouă instanţă a acestuia. De exemplu, pentru ca două baze de date Access să se deschidă în acelaşi timp, porniţi Access şi deschideţi prima bază de date Access, apoi porniţi o nouă instanţă a Access şi deschideţi a doua bază de date. Numărul de instanţe ale Access care se pot executa în acelaşi timp se limitează ca cantitatea de memorie disponibilă. Memoria disponibilă depinde de cantitatea de RAM pe care o are computerul şi de cantitatea de memorie utilizată de restul programelor care se află în execuţie.

Fiecare instanţă a Access se execută într-o fereastră separată. Dacă se află în execuţie mai multe instanţe ale Access şi doriţi să le vedeţi simultan, aveţi posibilitatea să alăturaţi ferestrele.
Pentru a alătura mai multe ferestre Access:

1. Pentru fiecare program pe care doriţi să îl alăturaţi, faceţi clic pe butonul Minimizare din colţul din dreapta sus al ferestrei.

2. Faceţi clic dreapta pe bara de activităţi Windows, apoi faceţi clic pe Alăturare verticală ferestre.

După ce alăturaţi ferestrele, aveţi posibilitatea să copiaţi şi să lipiţi datele mult mai uşor sau să glisaţi şi să fixaţi obiecte ale bazei de date între bazele de date Access.