Utilizarea unei interogări de adăugare pentru adăugarea înregistrărilor din altă bază de date

O interogare de adăugare adaugă un grup de înregistrări din unul sau mai multe tabele dintr-o bază de date sursă în unul sau mai multe tabele dintr-o bază de date destinaţie. De exemplu, să presupunem că aveţi nişte clienţi noi şi o bază de date care conţine un tabel cu informaţiile despre acei clienţi. Pentru a nu introduce datele noi în mod manual, aveţi posibilitatea să le adăugaţi la tabelul sau tabelele potrivite din baza dvs. de date. De asemenea, interogările de adăugare se pot utiliza dacă doriţi să:

Adăugaţi câmpuri pe bază de criterii. De exemplu, este posibil să doriţi să adăugaţi numai numele şi adresele clienţilor, dar nu şi comenzile lor.

Adăugaţi înregistrări când unele câmpuri dintr-un tabel nu există în alt tabel. De exemplu, să presupunem că tabelul dvs. Clienţi are 11 câmpuri, iar câmpurile din tabelul Clienţi din altă bază de date se potrivesc cu 9 din cele 11. Aveţi posibilitatea să utilizaţi o interogare de adăugare pentru a adăuga numai datele din câmpurile care se potrivesc, ignorându-le pe celelalte.

Procesul de creare a unei interogări de adăugare urmează următorii paşi de bază:

Deschideţi baza de date sursă (baza de date care conţine înregistrările pe care doriţi să le adăugaţi) şi creaţi o interogare de selectare care returnează înregistrările pe care doriţi să le adăugaţi.

Efectuaţi conversia pentru interogarea de selectare într-o interogare de adăugare.

Adăugaţi tabelele şi câmpurile de destinaţie la interogarea de adăugare. Dacă adăugaţi înregistrări la o altă bază de date, trebuie să deschideţi mai întâi acea bază de date, apoi să selectaţi tabelele.

Executarea interogării pentru adăugarea înregistrărilor.

Creaţi copii de rezervă pentru date înainte de a începe. Dacă faceţi o greşeală, se pot şterge înregistrările adăugate din tabelele destinaţie — însă ştergerea manuală a unui număr mare de înregistrări poate dura mult timp. Cu o copie de rezervă la îndemână veţi repara greşelile mai repede.