Crearea unei interogări de selectare

1. Deschideţi baza de date sursă — baza de date care conţine înregistrările pe care doriţi să le adăugaţi.

2. În fila Creare, în grupul Altele, faceţi clic pe Proiectare interogare.

q21

Se afişează grila de proiectare şi caseta de dialog Afişare tabel.

3. Selectaţi tabelul care conţine înregistrările pe care doriţi să le adăugaţi, faceţi clic Adăugare, apoi pe Închidere.Tabelul apare ca o fereastră în secţiunea de sus a grilei de proiectare a interogării. Fereastra listează toate câmpurile din tabel. Această ilustraţie afişează un tabel obişnuit în proiectantul de interogare:

q22

4. Glisaţi câmpurile pe care doriţi să le adăugaţi din tabel în rândul Câmp din secţiunea de jos a grilei de proiectare a interogării.
Aveţi posibilitatea să adăugaţi un tabel pentru fiecare coloană în partea de jos. Pentru a adăuga rapid toate câmpurile, faceţi clic pe asterisc (*) în partea de sus a listei de câmpuri de tabel. Această ilustraţie afişează proiectantul de tabel cu mai multe câmpuri de tabel adăugate:

q23

Această ilustraţie afişează proiectantul cu toate câmpurile adăugate:

q24

5. În fila Proiect, în grupul Rezultate, faceţi clic pe Executare.
Verificaţi că interogarea a returnat înregistrările pe care doriţi să le adăugaţi. Aveţi posibilitatea să debifaţi caseta de selectare Afişare sau să apăsaţi tasta DELETE pentru a elimina câmpurile nedorite, după cum este necesar. De asemenea, se pot glisa câmpuri suplimentare în grila de proiectare până când se ajunge la rezultatele dorite pentru interogare.

6. Continuaţi cu paşii următori.

Conversia interogării într-o interogare de adăugare

1. În fila Proiect, în grupul Tip interogare, faceţi clic pe Adăugare.
Se afişează caseta de dialog Adăugare.
2. Acum, aveţi posibilitatea să adăugaţi înregistrări dintr-un tabel în altul în aceeaşi bază de date sau să adăugaţi înregistrări la un tabel dintr-o altă bază de date.