Prezentare pe scurt a noilor caracteristici din versiunea 2007

• Interfaţa utilizator
o Cu ajutorul noii interfeţe utilizator orientate către rezultate a Office Excel 2007, veţi găsi instrumentul dorit exact în momentul în care vă este necesar. Principalul avantaj al noii versiuni a acestei aplicaţii este că recunoaşte activităţile efectuate, indiferent dacă este vorba de crearea unui tabel sau de scrierea unei formule şi oferă în mod automat comenzile relevante.
• Importurile şi organizarea extinsă a tabelelor
o Foaia de calcul acceptă o extindere de tabel de până la un milion de rânduri şi 16 000 de coloane. Acest lucru este avantajos dacă lucraţi cu un singur tabel de bază, care nu mai trebuie conectat la alte aplicaţii.
• Suportul imprimării şi afişării
o În timpul analizei datelor într-un tabel mare, Office Excel 2007 menţine afişate titlurile tabelelor în momentul răsfoirii. Când defilaţi prin tabele, aveţi posibilitatea să vedeţi şi titlul.
• Tendinţe importante în răsfoire
o Formatarea condiţională permite o vizualizare şi o analiză mai simplă a datelor repetitive.
• Suport complet al serviciului Microsoft SQL Server 2005
o Datorită noilor funcţii ale datelor, se poate să creaţi un raport propriu din baza de date şi să efectuaţi procesări analitice online. De asemenea, se poate să vă conectaţi mult mai simplu la surse de date externe.
• Diagrame cu aspect profesionist 7
o Acum se poate să creaţi diagrame doar prin câteva clicuri. Pentru a crea diagrame, aveţi posibilitatea să utilizaţi o selecţie largă de îmbunătăţiri vizuale, cum ar fi tridimensionalitatea, umbrele estompate sau opacitatea. Diagramele sunt conectate acum la un număr mai mare de aplicaţii. Lucraţi cu ele exact ca înainte, indiferent de aplicaţia pe care o utilizaţi.
• Nou format XML
o Oferă formatul de tabel comprimat. Dimensiunile fişierelor sunt acum mult mai mici, deci permit o conexiune mai simplă şi mai rapidă între aplicaţii individuale.