Vizualizarea paginilor – pregătirea pentru imprimare

Examinarea paginii sau foii înainte de imprimare şi modificarea acesteia reprezintă două operaţiuni de bază din Microsoft Office. Se poate să verificaţi fiecare pagină şi să îi modificaţi parametrii astfel încât să corespundă cerinţelor dvs. Dacă pe o pagină nu intră o cantitate suficientă de informaţii, se poate să utilizăm setări diferite, pentru ca toate tabelele sau diagramele necesare să apară pe pagina imprimată. Pentru aceasta trebuie să cunoaştem funcţiile cele mai importante ale imprimării şi setările lor. Apreciem cu siguranţă posibilitatea afişării paginilor în mediul de lucru.

13

Compararea versiunilor

Probabil că aţi întâlnit opţiunea de examinare înaintea imprimării în versiunea 2003 a Microsoft Office Excel. Setările erau controlate de funcţia „Sfârşit de pagină”. Această funcţie a permis definirea dimensiunii paginilor individuale destinate pentru imprimare. Imprimarea avea astfel de suferit în urma reducerii scalei de afişare a paginii. Funcţia „Sfârşit de pagină” este inclusă şi în noua versiune, însă această nouă versiune a aplicaţiei Microsoft Office oferă îmbunătăţiri suplimentare. Majoritatea sunt setările pentru aspectul paginii, care vă permit să vedeţi totul pe o singură pagină.

14

Vizualizarea Aspect pagină

Această funcţie din Microsoft Office Excel 2007 este agreată tot pentru simplitatea sa. Aspect pagină ne permite nu doar să edităm întregul tabel în examinarea înaintea imprimării, ci şi să ajustăm în mod direct marginile tabelului, antetului sau subsolului. Setările pentru margini nu vor reprezenta nici ele nicio problemă.

15

Setările şi utilizarea Aspectului pagină

Toate funcţiile legate de aspectul paginii se află pe bara Vizualizare. Lucrul în sine este foarte intuitiv. Pe bara Vizualizare se mai află şi alte funcţii, care nu sunt simplu de găsit în versiunile anterioare. Cele mai utilizate funcţii sunt:
• Lupa – instrument pentru mărirea unor zone particulare
• Aspect pagină şi imprimări – de reţea, titluri şi rigle

16

 

„Control lupă” se poate găsi în colţul din dreapta jos al ecranului. Se poate să modificăm gradul de mărire cu tasta CTRL şi rotiţa mouse-ului, la fel cum procedam în Microsoft Office Excel 2003.

 

Vizualizări particularizate

17

 

Această funcţie vă permite să definiţi un număr mai mare de vizualizări şi să le salvaţi. Vizualizările salvate se pot apoi încărca.