TEME

„Teme” este o galerie de elemente predefinite, care include forme variate de fonturi, titluri, linii, umpleri etc. Dacă utilizaţi „Teme” vei accelera mult pregătirea prezentărilor. Dacă învăţaţi cum funcţionează această caracteristică, veţi utiliza aceste cunoştinţe şi în alte aplicaţii, cum ar fi, de exemplu, procesorul de text sau foaia de calcul. În afară de galeriile predefinite, aveţi, de asemenea, oportunitatea să creaţi propriile galerii de formatare. Dacă legaţi şi alte aplicaţii, veţi obţine un aspect unitar nu doar al documentelor sau tabelelor, ci şi al prezentărilor pentru şcoală. De asemenea, unitatea prezentărilor contribuie la crearea altor prezentări noi, deoarece caracteristica „Teme” se poate aplica tuturor diapozitivelor.

Utilizarea Temelor în prezentări

Selecţia „Teme” se găseşte pe fila „Aspect”, în grupul de file „Teme”, unde se află o listă de teme predefinite şi funcţii pentru modificarea lor ulterioară. În partea dreaptă a grupului, observaţi alte funcţii pentru reglarea temelor utilizate, cum ar fi „Culori”, „Fonturi” sau „Efecte”.7

8

 

Galeriile de teme oferă anumite elemente pregătite, însă dacă această listă este insuficientă, aveţi posibilitatea să descărcaţi galerii noi de pe Internet, prin serviciile „Microsoft Office Online”. Veţi găsi comanda pentru a comuta la „Microsoft Office Online” dacă faceţi clic pe butonul „mai multe”. În fereastra de dialog deschisă aveţi posibilitatea să selectaţi comanda „Mai multe teme de la Microsoft Office Online”

De asemenea, „Temele” se pot aplica tuturor diapozitivelor de prezentare sau doar diapoztivelor selectate dintr-o anumită parte a prezentării. Aveţi posibilitatea să faceţi selecţia dacă faceţi clic cu butonul din dreapta pe tema solicitată, iar în meniul context alegeţi dacă tema se aplică tuturor diapozitivelor sau doar celor selectate.

Editarea unei teme

Temele, pe care le editaţi manual şi le configuraţi după imaginaţie, se pot salva pentru utilizare ulterioară. Apoi creaţi alte prezentări mult mai rapid, deoarece trebuie doar să selectaţi tema necesară, fără să fie nevoie să vă faceţi griji pentru alte modificări. Temele se pot edita utilizând două caracteristici de bază:

Editarea culorilor

9

 

Culorile temelor includ patru culori de text şi fundal, şase culori de evidenţiere şi două culori pentru hyperlinkuri.

 

Pictograma temei pictogramase va modifica singură în funcţie de culorile active, pe care le utilizaţi în acel moment.

După aplicarea paletei de culori potrivite, seturile de culori ale diapozitivelor relevante se vor edita în gama de culori selectată.


Dacă niciuna dintre paletele de culori nu vi se potriveşte, definiţi propria gamă prin comanda „Creare noi culori pentru temă”.


Culorile definite astfel se vor afişa întotdeauna când utilizaţi o paletă de culori nouă

 

 


 

 

Setarea fonturilor

Acest lucru se referă la o selecţie de fonturi date, pe care aveţi posibilitatea să le modificaţi . Pictogramapictograma2 pentru modificarea fontului unei teme este localizată în partea din dreapta a grupului „Teme”. Când selectaţi un font, alegeţi nu doar fontul Titlu, ci şi fontul textului de bază. Dacă nu alegeţi dintre fonturile predefinite oferite, aveţi posibilitatea să definiţi fonturi proprii dintre fonturile disponibile, prin comanda „Creare noi fonturi pentru temă”.

Efecte tematice

Efecte tematice sunt galerii de linii şi umpleri. După selectarea efectului potrivit, se activează umplerile şi liniile corespunzătoare. Aceste galerii se vor combina cu fonturile şi culorile, astfel încât să formeze un stil unitar şi elegant pentru prezentare.

Salvarea temelor

Dacă le editaţi după imaginaţie, temele se pot salva şi utiliza în prezentări ulterioare. Puteţi da temei numele care o caracterizează cel mai bine. Fiecare temă nouă se va afişa în galerie când faceţi selecţia. De asemenea, temele influenţează stilurile, care se editează în funcţie de acestea.