Aspectul diapozitivului

Aspectul diapozitivului stabileşte înfăţişarea unui diapozitiv şi defineşte care obiecte se afişează pe acesta. Aspectul aranjează obiectele şi textul pe diapozitiv. Aspectul face parte din modelul diapozitivului, care stabileşte şi defineşte unde şi cum se văd obiectele individuale. În versiunea anterioară de Microsoft Office PowerPoint 2003 aveaţi ocazia să întâlniţi mai multe aspecte diferite. Când creaţi un diapozitiv, selectaţi tipul de aspect care vi se potrivea cel mai bine. Însă, adesea întâmpinaţi probleme, deoarece aspectul dat nu corespundea exact ideilor dvs.
Acum lucrul este mult mai simplu, deoarece aspectul diapozitivului conţine forme şi elemente noi. De exemplu, dacă doriţi să inseraţi un tabel, digramă sau imagine, aveţi posibilitatea să selectaţi doar aspectul de diapozitiv „Titlu şi conţinut”. Tipul de diapozitiv vă oferă tipuri diverse de obiecte din care să-l alegeţi pe cel mai potrivit.

11

În figura  observaţi pictogramele din centrul diapozitivului. Această inovaţie vă va furniza opţiunea de a selecta obiecte variate dintr-un singur aspect de diapozitiv de bază, „Titlu şi conţinut”. În acelaşi timp, nu veţi fi deranjat de numărul de diapozitive diferite din care trebuia să alegeţi în versiunile anterioare.

Pictogramele standard sunt:
• Tabele
• Diagrame
• SmartArt
• Imagini
• Miniaturi
• Miniaturi media

Crearea unui diapozitiv propriu dintr-un aspect

Acest lucru constă în pregătirea unui aspect propriu pe care aveţi posibilitatea să îl setaţi după propria imaginaţie. Pentru toate setările aspectului propriu şi pentru inserarea simbolurilor reprezentative într-un diapozitiv nou, trebuie să comutaţi la meniul „Coordonator de diapozitive”. Coordonatorul de diapozitive se află pe fila „Vizualizare”.

12Veţi vedea toate tipurile de aspect de diapozitiv incluse în aplicaţie. Aveţi posibilitatea să inseraţi propriul coordonator utilizând pictograma „Inserare coordonator de diapozitive” sau un tip nou de aspect utilizând pictograma „Inserare aspect”.
În mediul nou veţi utiliza pictograma „Inserare substituent”,care se află în grupul „Aspect coordonator”. Cu această caracteristică veţi adăuga cu uşurinţă tipuri de obiect la aspectul de diapozitiv, apoi veţi salva coordonatorul pentru crearea de diapozitive noi. După crearea diapozitivului propriu, veţi comuta la vizualizarea normală. Pictograma pentru comutarea la vizualizarea „Normală” se află pe fila „Vizualizare”