Inscripționare CD -uri cu Windows Media Player


Dacă doriți să beneficiați de mai multă flexibilitate în ascultarea fișierelor audio sau doriți să ascultați o muzică variată atunci când nu sunteți la computer, aveți posibilitatea să inscripționați CD-uri care să conțină orice combinație de muzică pe care o doriți. Aveți posibilitatea să redați CD-uri audio inscripționate cu ajutorul Playerului pe orice CD player standard. Începând cu aceasta versiune există o bară grafică care arată spațiul ocupat de pe disc.

1. Faceți clic pe fila Inscripționare, pe săgeata de sub fila Inscripționare, apoi pe tipul de disc pe care doriți să îl inscripționați (CD audio, CD sau DVD de date).

2. Introduceți un disc gol în inscriptorul de discuri (rețineți că nu toate inscriptoarele sunt compatibile cu toate tipurile de discuri goale; consultați documentația hardware pentru detalii). Alternativ, introduceți un disc reinscriptibil (precum un CD-RW) care conține fișiere și ștergeți-l făcând clic cu butonul din dreapta pe unitate în panoul Navigare, apoi făcând clic pe Ștergere disc. (Ștergerea este necesară înainte de a avea posibilitatea de a reinscripționa discul.)

3. Dacă dispuneți de mai multe inscriptoare de discuri, iar cel pe care doriți să îl utilizați nu coincide cu cel selectat, alegeți-l pe cel dorit făcând clic pe linkul Următoarea unitate din panoul Listă de deasupra listei de redare.
Rețineți că aveți posibilitatea să inscripționați discuri numai pe o singură unitate de inscripționare la un moment dat.

4. Pentru a adăuga albume sau fișiere din biblioteca Playerului, glisați-le din panoul Detalii în panoul Listă pentru a crea o listă de fișiere de inscripționat Dacă trebuie să goliți panoul Listă înainte de a începe compilarea listei de inscripționare, faceți clic pe butonul Golire panou Listă.
Pentru CD-urile audio, Playerul calculează de regulă câte minute și secunde de spațiu gol rămân pe disc după adăugarea fiecărei melodii la lista de inscripționare. Ocazional este însă posibil ca Playerul să nu poată să detecteze anticipat durata melodiilor, ceea ce înseamnă că este posibil să nu poată calcula corect numărul de melodii care pot încăpea pe un CD. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil ca redarea în prealabil a melodiilor din lista de inscripționare să ajute Playerul să determine durata corectă a melodiilor.
Pentru a adăuga un fișier care se află pe computer, dar nu și în bibliotecă, faceți clic cu butonul din dreapta pe fișier, apoi faceți clic pe Adăugare la lista de inscripționare sau glisați fișierul în panoul Listă.

5. Dacă ați selectat mai multe fișiere decât pot încăpea pe un disc, Playerul poate inscripționa toate fișierele pe mai multe discuri. Alternativ, aveți posibilitatea să încercați să comutați la inscripționarea fișierelor pe un disc de date, pentru a încăpea mai multe fișiere pe disc (dar rețineți că multe cititoare de CD-uri nu pot reda muzică inscripționată pe un disc de date).
Dacă doriți să inscripționați numai un disc în această sesiune, eliminați fișiere din listă până când vor încăpea toate pe un singur disc. Pentru a face acest lucru, faceți clic cu butonul din dreapta pe fișierul pe care doriți să îl eliminați, apoi faceți clic pe Eliminare din listă. Rețineți că eliminarea fișierelor din lista de inscripționare nu va duce la ștergerea fișierelor afectate din bibliotecă.
În cazul unui CD audio, este posibil ca ultima melodie să nu încapă, chiar dacă timpul total corespunde exact duratei CD-ului, deoarece la inscripționare Playerul inserează două secunde între melodii.

6. În listă, glisați fișierele în sus sau în jos pentru a le aranja în ordinea în care doriți să apară pe disc. Dacă ați ales să inscripționați simultan mai multe discuri, asigurați-vă că fișierele se vor inscripționa pe discul dorit.

7. Faceți clic pe Pornire inscripționare.

8. Dacă inscripționați mai multe discuri, introduceți un disc gol după ce se termină inscripționarea primului disc, apoi faceți clic pe Pornire inscripționare. Repetați acest pas
până când terminați de inscripționat toate discurile.
Pe măsură ce discul se inscripționează, aveți posibilitatea să verificați progresul acestuia în lista de inscripționare. Inscripționarea unui disc durează ceva timp.
Se recomandă să nu încercați să efectuați nicio altă acțiune pe computer în timp ce inscripționați un disc. Redarea și înregistrarea, de exemplu, pot fi afectate dacă încercați să redați muzică din bibliotecă în timp ce inscripționați un disc.

Există o serie de setări pe care aveți posibilitatea să le particularizați pentru a optimiza funcționarea inscripționării în Windows Media Player.
1. Faceți clic pe săgeata de sub fila Inscripționare, apoi faceți clic pe Mai multe opțiuni.
2. Efectuați una sau mai multe dintre următoarele modificări:

 Viteză inscripționare: De obicei, este necesar să modificați viteza de inscripționare numai dacă întâmpinați probleme la inscripționare; în acest caz, este posibil ca
reducerea vitezei de inscripționare să remedieze problema. Setarea se aplică tuturor inscriptoarelor pe care le utilizați cu computerul.
 Scoatere automată a discului după inscripționare. Selectați această casetă dacă doriți ca CD-urile să se scoată automat după ce se inscripționează.
 Aplicare egalizare volum pe pistele de pe CD. Dacă inscripționați melodii care inițial au fost înregistrate la niveluri de volum diferite, selectați această casetă pentru a minimiza diferențele de volum dintre melodiile de pe CD-urile audio pe care le inscripționați.
Procedând astfel, evitați necesitatea ajustării volumului pe parcursul redării CD-ului.
 Adăugare listă globală de fișiere inscripționate pe disc în acest format. Atunci când inscripționați un disc de date, Playerul creează o listă de redare care listează fișierele în
curs de inscripționare și apoi include lista de redare pe disc. Dacă dispozitivul de redare acceptă listele de redare, elementele se vor reda în ordinea în care apar în lista de
inscripționare. În mod implicit, lista de redare este un fișier cu extensia .wpl. Dacă doriți să redați discurile de date pe un dispozitiv care nu acceptă listele de redare .wpl, aveți posibilitatea să utilizați în schimb formatul .m3u.
 Utilizare informații media pentru aranjare fișiere inscripționate în foldere pe discul de date. Selectați această opțiune dacă doriți să organizați fișierele inscripționate pe CD-uri sau DVD-uri de date în următoarele foldere: \Muzică\Artist\Album, \TV, \Video și \Imagine (acest folder va include, de asemenea, o parte a căii inițiale a fișierului). Dacă informațiile media despre album și artistul albumului lipsesc din fișiere, acestea se vor stoca în foldere cu titlul Artist necunoscut\Album necunoscut. Pentru a preveni acest lucru, înainte de inscripționare, asigurați-vă că fișierele conțin informați despre album și artistul albumului. Dacă este necesar, aveți posibilitatea să adăugați sau să editați informațiile media pentru fișiere. Dacă nu selectați această opțiune, toate fișierele
inscripționate se stochează împreună în folderul rădăcină al discului.
 Conversie la o rată de biți mai mică pentru a încăpea mai multă muzică. Dacă doriți să încapă mai multe fișiere pe un CD sau DVD de date, aveți posibilitatea să convertiți
fișierele la o dimensiune mai mică înainte de inscripționare. Suplimentar conversiei la o dimensiune mai mică, fișierele care sunt în format MP3 sau WAV se vor converti, de
asemenea, în formatul WMA. Dacă inscripționați orice fișier a cărui rată de biți este egală sau mică cu cea specificată, fișierul nu se va converti. Rețineți că durata necesară
inscripționării va crește atunci când convertiți fișierele și că este posibil să se diminueze calitatea audio finală.