OUTLOOK EXPRES

DESCHIDEREA SI CONFIGURAREA OUTLOOK EXPRES

Aplicatia vine odata cu WINDOWS XP si permite accesul la mesajele electronice direct de pe calculatorul local.La prim deschidere a aplicatiei , ea trebuie configurata pentru a putea sa corespondeze cu un serviciu de posta electronica.

Sa presupunem cavrem sa configuram pentru un cont de e-mail oferit de gmail.com. Contul este informatica.outlook@gmail.com.La porinrrea aplicatieise introduce numele utilizatorului si se apasa butonul Next.Se introduce apoi adresa de e-mail a contului pentru care se configureaza aplicatia(in cazul nostru informatica.outlook@gmail.com).

Se alege apoitipul serverului de e-mail, adresa serverului care primeste mesajele si a celui care faciliteaza trimiterea acestora. Pentru GMAIL tipul serverului de e-mail este POP3, adresa serverului care primeste mesajele este pop.gmail.com si adresa celui care trimite este smtp.gmail.com.La pasul urmator se introduce numele userului si parola (se poate alege ca parola sa fie memorata). Daca mai exista software de e-mail, se poate importa mesajele si agenda.La final de apasa Finish.

Dupa deschiderea aplicatiei,se alege din Tools optiunea Accounts, iar in fereastra afisata la Mail se alege contul de e-mail. Se apasa pe Properties.Se deschide fereastra pop.gmail.comPropperties;la tabul Servers se seleceteaza optiunea de jos My server requires authentification;la tabul Advenced se selecteaza DE 2 ori This server requires a secure connection(SSL);se completeaza 465 la Outgoing mail si 995 la Incoming mail(POP3)

TRIMITEREA MESAJELOR

Se apasa pe butonul Create Mail.Se deschide o fereastra unde se completeaza:

To: adresa destinatarului;mai multe adrese se vor scrie separate prin “;”

Cc: adresa destinatatarului(destinatarilor) catre care se trimite  o copie a mesajului

Subject: subiectul mesajului

Atasarea unui fisier se face dand click pe butonul Attach si alegand apoi fisierul (de preferabil arhivat)

Pentru a trimite mesajul se da click pe butonul Sent

CITIREA MESAJELOR

Mesajele se citesc din  Inbox.Dupa citirea mesajului, se poate da un raspuns prin apasarea butonului Replay.

Cautarea unui mesaj se face dand click pe butonul Find,Se pot introduce unul sau mai multe criterii de cautare: expeditorul,destinatarul,subiectul,perioada in care a fost primit,

ADMINISTRAREA E-MAIL

Avem la dispozitie urmatoarele operatii: sortare, mutare, stergere, cautare.

Sortare se poate realiza in functie de un anumit criteriu.

Crearea unui nou folder se poate face alegand New Folder din meniul care se afiseaza cand alegem Local Folders.

Pentru a muta un mesaj se da click dreapta si se alege Move to Folder.

Imprimarea unui mesaj se face alegand butonul Print.

Facebook Comments