FORMULE ARITMETICE SI LOGICE

FORMULE ARITMETICE SI LOGICE

Formule matematice in EXCEL:

abs

ABS=intoarce valoarea absoluta a unui numar (modulul):daca in celula B1 avem numarul negativ -10, in celula C1 prin aplicarea functiei ABS vom avea valoarea 10.

sumSUM =aduna toate numerele dintr-o zona de celule.Daca celulele sunt adiacente atunci se selecteaza in modul urmator:se da click cu mouse-ul pe prima celula, se tine apasat si se merge la ultima celula (A1:C1 inseamna toate celulele cuprinse intre A1 si C1:A1,B1,C1).Daca celulele nu sunt adiacente atunci se tine apasat ctrl si se da click pe fiecare celula (A1;C1 inseamna celula A1 si Celula C1)

media-aritmeticaAVERAGE=intoarce media aritmetica a argumentelor functiei, care pot fi numere, nume,matrice sau referinte care contin numere.

 

maxMAX=intoarce cea mai mare valoare dintr-un set de valori.Daca in celula A1 avem 3 si in celula B1 avem 2 atunci valoarea intoarsa de functie in celula C1 va fi 3.

 

countCOUNT=determina cate celule contin numere.Daca in A1 avem 3, in B1 avem b, in A2 avem a, in B2 avem 4, atunci valoarea intoarsa de functie in celula C1 pentru A1:B2 va fi 2 deoarece in acest grup de patru celule avem doua care contin numere.

Formule logice in EXCEL:

if

IF=verifica indeplinirea unei conditii si intoarce o valoare daca o conditie precizata evalueaza true si alta valoare daca evalueaza false.Exemplu:daca valoarea din A1 este un numar mai mare decat cinci (valoare de adevar pentru conditie), in celula B1 va scrie promovat altfel (valoare de fals pentru conditie), va scrie corigent.

 

AND=verifica da ca toate argumentele sunt adevarate si intoarce adevarat in acest caz; intoarce fals numai daca exita cel putin un argument fals

NOT=modifica fals in adevarat si adevarat in fals

OR=verifica daca exista argumente adevarate, in acest caz intoarce adevarat;intoarce fals numai daca toate argumentele sunt false

 

{joscommentenable}

Facebook Comments